5 tapaa muuttaa asuinhuoneistosi väsynyt parveke

Jos asuntosi parvekkeella on ollut parempia päiviä, se voi tehdä muutakin kuin vain näyttää rumalta. Halkeilevat laatat voivat aiheuttaa turvallisuusriskin, likaiset seinät voivat olla silmiinpistäviä ja rappeutunut parveke voi heikentää asunnon arvoa. Ansaitset parasta, joten tässä on viisi tapaa muuttaa taloyhtiösi parveke.

1: Graniittimaali

Jos parvekkeesi on betoni, graniittimaalijärjestelmä voisi olla vastaus. Näiden tuotteiden avulla voit muuttaa minkä tahansa betonipinnan graniittia muistuttavaksi. Jos parvekkeesi on hyvässä kunnossa, voit maalata maalausjärjestelmät itse. Maalijärjestelmät toimivat levittämällä kerros pohjamaalia ja sen jälkeen useita kerroksia värillistä maalia sienellä tai telalla. Tämä maali sisältää kiven sirpaleita ja loistaa loistavasti hiottuna. Kirkasta tiivisteainetta käytetään tämän maalin viimeistelyyn ja parvekkeellesi liukumattoman pinnan aikaansaamiseksi.

2. Betonin värjäys

Toinen tapa muuttaa betoniparvekkeen lattia on värjätä se ammattimaisesti. Tämä ei ole tee-se-itse-tehtävä, mutta antaa parvekkeellesi täysin uuden ilmeen. Betonin värjäys voi olla joko happo- tai vesipohjaista. Vaikka vesipohjaiset tahrat ovat halvempia ja nopeampia toteuttaa, ne eivät kestä yhtä kauan kuin kalliimmat happopohjaiset tahrat. Graniitin värjäykseen liittyy yleensä betonin hionta. Raskaat hiomakoneet tekevät minkä tahansa betonipinnan sileäksi, kiiltäväksi pinnaksi.

3. Betonipinnoite

Betonipäällysteet voivat olla joko epoksipohjaisia ​​kalkkikivipohjaisia. “Nestemäistä kalkkikiveä” tarjoavat yritykset tarjoavat itse asiassa betonipäällystettä, joka sisältää murskattua kalkkikiveä. Tämä on kustannustehokas tapa muuttaa mikä tahansa ulkopinta, kuten parveke. Jos parvekkeellasi on halkeileva betonilattia, epoksipinnoitteen hankkiminen voi olla fiksu ratkaisu. Päällysteet voivat muistuttaa marmoria, kvartsia, paasikiviä, tuulettimia, tiiliä tai kiveä murto-osalla todellisen esineen hinnasta.

4. Kovapuulaatat

Jos sinulla on kaakeloitu parveke, et ehkä halua poistaa niitä. Yksi ratkaisu on kovapuusta valmistettujen lukittavien laattojen käyttö, jotka tunnetaan nimellä “kelluva lattia”. Nämä ovat täydellisiä asunnonomistajille, joiden vaihtoehtoja ovat rajoittaneet kerrokset tai huoneistosäännöt. Laatat lukkiutuvat toisiinsa ilman liimaa, laastia tai nauloja, mikä tarkoittaa, että parvekkeelle ei kiinnitetä mitään. Laatoilla on avoin profiili, mikä tarkoittaa, että lika ei koskaan jää kiinni niiden alle ja ilma pääsee kiertämään. Jos olet huolissasi lehtipuun käytön ympäristövaikutuksista, voit valita bambu- tai puumuovikomposiiteista valmistetut laatat.

5. Graniittilaatat

Graniittilaatat ovat samanlaisia ​​kuin yllä kuvatut lukittavat laatat, paitsi että niissä on aitoa puun sijaan. Vancouverin ulkotilojen laattojen toimittajilta saatavilla graniittilaatoilla on samat edut kuin puulaatoilla, mikä tarkoittaa, että ne eivät aiheuta ongelmia asunnon omistajille. Kuten kovapuulaatoissa, graniittilaatoissa on avoin profiili, joten voit pitää alapinnan puhtaana ja kirkkaana suihkuttamalla vettä parvekkeesi päälle.

Johtopäätös

Ennen kuin tutkit tämän artikkelin ideoita, tarkista aina ensin asuntoyhtiösi säännöt. Viimeinen asia, jonka haluat, on muuttaa parvekkeesi ja sitten tuhota työsi, koska se rikkoo asunnon sääntöjä. Oletko kokeillut jotain näistä ideoista? Mikä toimi sinulle? Jätä meille kommentti alle!