5 etua, kun kirkastat terassiasi ulkolattialaatoilla

Jos suunnittelet terassisi kunnostamista, ulkolattialaatat ovat yksi ratkaisu. Lattialaatat eivät ole oikea ratkaisu kaikille, mutta niillä on joitain etuja muihin lattiavaihtoehtoihin verrattuna. Tässä on viisi etua, kun käytät ulkolattialaattoja terassillesi.

1. Helppo asennus

Ulkolattialaattoja on saatavana useista materiaaleista, kuten kovapuusta, bambusta, komposiittipuusta ja kivestä, kuten graniitti. Kaikki laatat toimivat kuitenkin samalla tavalla. Ne lepäävät avoimen ristikon muovijalustoilla ja lukittuvat toisiinsa. Ne eivät vaadi nauloja, ruuveja, liimaa tai laastia asennuksen aikana, joten ne on helppo asentaa. Ulkolattialaatat ovat yksi nopeimmista tavoista kirkastaa terassia. Jos terassisi on suhteellisen tasainen, vakaa ja siinä on riittävä salaojitus, lattialaatat ovat vaihtoehto.

2. Helppo huolto

Laatat ovat erittäin kestäviä ja kestävät korkeaa kulutusta, mutta niitä on myös helppo huoltaa. Kovapuulattialaatat vaativat satunnaisen terassiöljyn levityksen, kun taas komposiittipuulaatat ja kivilaatat eivät. Ulkolaatoilla on erittäin pitkät, jopa kymmenen vuoden takuut. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yksi laatta vaurioituu, ne on helppo vaihtaa. Koska niitä ei ruuvata yhteen tai naulaa alas, kuluneet laatat voidaan nostaa pois ja vaihtaa uusiin.

3. Tahraa hylkivä

Kovapuiset kannet ovat likaa kestävimmät toisiinsa kiinnittyvät terassilaatat. Ne on kuitenkin voideltava uudelleen vähintään kerran vuodessa. Komposiittikansilaatat käyttävät yhdistelmää tai kierrätettyä puuta ja muovia, joka ei vaadi öljyämistä, mutta joka ei ole yhtä likaa hylkivä kuin kovapuu. Komposiittipuu muuttaa väriä vain hyvin vähän useiden vuosien aikana, mikä tarkoittaa, että se on erittäin likaa hylkivä.

4. Säänkestävä

Terassilaatat on erityisesti käsitelty säänkestävämmiksi kuin perinteiset puiset terassilaatat. Terassilaatat haalistuvat hopeanharmaiksi märillä tai kosteilla alueilla, mutta ne ovat tyypillisesti parempia kuin tavalliset terassilaatat säänkestävyyden suhteen. Tärkein syy on laattojen muotoilu. Avoimen ristikon muovijalustat pitävät terassin kohotettuna poissa maasta. Tämä rakenne mahdollistaa lian ja roskien pudotuksen terassin säleiden läpi. Sen sijaan, että tämä lika kerääntyisi laattojen alle, se voidaan pestä helposti pois.

5. Tee-se-itse-asennus

Monet ihmiset ovat asentaneet patiolaatat ammattitaidolla, mutta voit asentaa laatat itse. Monet ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että jopa kivilaatat voivat asentaa kuka tahansa vähällä koulutuksella. Edellyttäen, että nykyinen terassisi on hyvin kuivattu, tasainen ja kiinteä, ulkolaatat laskeutuvat tarkasti ilman liimaa tai työlästä saumausta. Tämä johtuu siitä, että kivilaatat liimataan muovipohjaan, joka on samanlainen kuin puiset ulkolaatat. Laatat lukittuvat toisiinsa suhteellisen pienellä taidolla ja pysyvät tukevasti paikoillaan ilman nauloja tai ruuveja.

Johtopäätös

Ulkolattialaatat eivät ole oikea ratkaisu kaikkien terassille, mutta niillä on tiettyjä etuja muihin ratkaisuihin verrattuna. Oletko kokeillut ulkolattialaattoja? Mikä on ollut kokemuksesi? Jätä meille kysymys tai kommentti alle!